Üzletágak

Az 1991-ben alapított MONTEL Informatika Kft. ma a magyar infokommunikációs piac sikeres és elismert rendszerintegrátor vállalkozása.

Jelenleg négy üzletággal rendelkezik:

Telekommunikáció

A Telekommunikáció üzletág meghatározó szerepet tölt be a cég életében. A KAPSCH partnerekén a kezdeti tevékenysége NORTEL gyártmányú telefon alközponti rendszerek telepítése és üzemeltetése volt. A cég története során több száz telefon alközponti rendszert helyezett üzembe, köztük a Magyar Országgyűlés Hivatalának és a Parlamentnek a telefon alközponti rendszerét is. Összességében több százezer végpontnyi strukturált kábelhálózatot épített ki sok ezer végpontnyi aktív eszköz szállításával.

A NORTEL telefon alközpontokat gyártó részét 2009-ben megvásárolta az Avaya, így a MONTEL mára Avaya partnerré vált. Ma már nem csak a régebben norteles berendezések továbbfejlesztett változatait kínálja Ügyfeleinek, hanem az Avaya teljes portfolióját.

Montel Telekommunikáció üzletága

Biztonságtechnika

A Biztonságtechnika üzletág megalakításának története 1994-re nyúlik vissza, amikor a KAPSCH rendszereken nyugvó Telekommunikáció üzletág megelégedett ügyfelei a MONTEL Kft.-től vártak magas szintű megoldásokat biztonságtechnikai igényeik kielégítésére. Kezdetben ESSER tűzjelző és PANASONIC videó megfigyelő rendszerek telepítésével foglalkozott a cég. Azóta a MONTEL az ESSER rendszerek hazai tudásközpontjává vált, több tucat telepítési referenciával. Az elmúlt 16 év szakmai tapasztalata lehetővé teszi, hogy bármilyen biztonságtechnikai rendszer problémamentes tervezését, telepítését, üzemeltetést és karbantartását elvégezzék a MONTEL Kft. szakemberei. A főbb biztonságtechnikai szegmensekben a jól bevált márkákat preferáljuk, úgymint: ESSER tűzjelző, ARITECH behatolás jelző, SEAWING beléptető rendszerek. Videó technikai rendszerek esetében valamennyi neves gyártó eszközeit alkalmazzuk: JVC, PANASONIC, PELCO, GE, INTELLIO stb.

Montel Biztonságtechnika üzletág

Informatika

A MONTEL Kft. Informatika üzletága elsősorban a saját fejlesztésű TollStar díjszámláló rendszerével és a beszélgetés rögzítő szoftverével vált ismertté. Az alközponti hálózatok díjszámlálásánál és a több szolgáltatós rendszereknél is bizonyított díjszámláló rendszerből ma már több száz üzemel országszerte.

Online pénztárgép

2012-ben a MONTEL - a három működési területen összegyűlt tudás, szakértelem és tapasztalat felhasználásával - elkezdett online pénztárgépek fejlesztési és üzemeltetési kérdéseivel foglalkozni. Ehhez a feladathoz megnyert több olyan szakembert, akik ugyancsak egy-két évtizedes múltra tekintenek vissza a különböző pénztárgép rendszerek tervezése, üzemeltetése és szervizelése területén.

A cég filozófiája, hogy az online pénztárgépek üzemeltetőinek mind a hagyományos pénztárgép technológia, mind a kommunikációs technológia területéről együttesen kell támogatást kapniuk. Ezt kívánja biztosítani a MONTEL negyedik üzletága: az online pénztárgép forgalmazási, üzemeltetési és szervizelési üzletág.

A MONTEL jövőbeni célja több, megbízható online pénztárgép típus engedélyeztetése, és hozzájuk magas színvonalú szolgáltatások biztosítása leendő ügyfelei számára.

Minőségbiztosítás

A MONTEL Kft. 2003. óta minőségirányítási rendszert működtet, melyet a TÜV Nord tanúsít.