Biztonságtechnika

Az idő pénz!

... hiszen a legfontosabb tényező vagyonvédelemi ügyekben és bűncselekmények esetében a megelőzéshez rendelkezésre álló idő. Ellenőrizni kell a beérkezett vészjelzés valóságtartalmát és azonnal meg kell állapítani, milyen jellegű támadással állunk szemben a veszélyhelyzet azonnali elhárításának érdekében. A késlekedés ilyen kritikus esetekben akár katasztrofális is lehet.

A hagyományos területvédelmi eszközök (pl.: kültéri mozgásérzékelők, infra sorompók, stb.) a behatolás típusáról nem adnak bővebb információt, annak ellenére, hogy viszonylag nagy megbízhatósággal érzékelik a behatolás tényét. Az ilyen hagyományos eszközök mellé videó megfigyelő rendszer telepítése szükséges, mellyel nem csak a téves riasztásokat lehet kiszúrni, hanem megteremti az érdemi beavatkozás lehetőségét is további képi információk szolgáltatásával a biztonsági szolgálatoknak. Az Intellio fedélzeti videó analitikára épülő intelligens videó megfigyelő kamerarendszere (Intelligent Video Surveillance - IVS) ezt a két képességet valósítják meg egy megoldásban.

Az Intellio behatolás védelmi rendszere valós időben elemzi a kameraképeket, és képes az illetéktelen behatolás érzékelésére, illetve ennek bekövetkeztekor azonnal és automatikusan riasztja a biztonsági személyzetet. A nagy felbontású, megapixeles felvételek alapján a lehető legtöbb információhoz lehet hozzájutni, mely elősegíti a vagyonvédelmet és meggyorsítja a bűncselekmények azonnali elhárítását.
Változó környezeti hatásokat semlegesít (pl.: szél, havazás, köd, fényerőváltozások), téves riasztásokat minimalizál (false alarm rate), mozgó objektumok típusait különbözteti meg, valamint beállított szabályok alapján pontos riasztásokat generál az Intellio behatolás védelmi rendszere beépített magas szintű VCA algoritmusai segítségével. A hagyományos eszközökkel szemben az Intellio intelligens behatolás védelmi rendszere biztonságosabb és komplexebb megoldásokat kínál.

Riasztás megadott kategóriára:
Az Intellio intelligens kamerái képesek megkülönböztetni a különböző mozgó objektumtípusokat kategorizálás alapján. A beállított kategória képen történő megjelenése esetén erről figyelmeztetést tud küldeni. A következő kategóriák állíthatóak be többek között: kisméretű élőlény (pl.: kutya, macska, stb.), ember, akár gépjármű és annak különböző típusai.
Kerítés védelem: A kerítés mentén telepített Intellio intelligens éjjel - nappali kamerák képein egy virtuális vonal definiálható, melynek átlépése esetén a rendszer riasztást küld. Ezzel a módszerrel ki lehet szűrni, ha valaki átmászik, vagy bármilyen más módon megpróbál behatolni egy kerítésen.

Terület megfigyelés:
A nagyfelbontású Intellio megapixeles kamerák segítségével nagyobb védett területeket lehet egyszerűen definiálni. Ezeken a területen a kamerák képesek érzékelni, ha valaki, vagy valami mozog. Így könnyedén védhetővé válik akár egy nagyobb épület környezete is, így akár még az épületbe való behatolást megelőzően riasztást kaphatunk erről a kiemelt biztonsági kockázatról.

Belépés ellenőrzése:
Amikor egy megadott területre való belépés biztonsági vagy vagyonvédelmi okokból nem engedélyezett az Intellio intelligens rendszerében kijelölt védett területre történő belépés azonnali riasztást generál. A belépés ellenőrzése funkcióval védhetünk parkolóházakat, vagy akár közterületeket is például a gépjármű közlekedésre szolgáló elzárt területeken történő személyek közlekedésétől.

Irányfigyelés:Az Intellio intelligens kamrái képesek a mozgó objektumok (pl. emberek, autók) irányát figyelni. Tiltott irányokba történő haladás esetén a rendszer automatikus riasztást küld. Az irányfigyelés segítségével biztosítható, hogy a kijáraton csak kifelé, a bejáraton csak befelé történjen a gyalogos, vagy egyéb közlekedés.

IntelliZoomTM - mozgás érékelés és követés:
Optikai IntelliZoom használatával a látómezőben történő mozgás észlelésekor az Intellio intelligens kamera által irányított Speed Doom kamera automatikusan a mozgás irányába fordul és ráközelít a mozgó objektumra. Ezután végig követi az objektum mozgását a látómező határain belül. A rendszer segítségével egy behatolás során már az első pillanattól nyomon követhető az illetéktelen személyek pontos mozgása, ezzel kiszámíthatóvá válik irányuk, a behatolás szándéka, és ami a legfontosabb, megelőzhetővé a károkozás.

 

forrás: