Mobil-vezetékes integráció

A Push-To-Talk rendszer

A Push To Talk, röviden a PTT rendszer lényege, hogy mobiltelefonról egyetlen gombnyomással a címzettek tetszőleges csoportja szólítható meg, távolsági korlátok nélkül, hasonlóan, mint egy URH rádió adó-vevő esetén. A PTT - a fejlett mobil távközlő hálózatok IP adatátviteli lehetőségeit kihasználva - az adás megkezdése után a hangot adatcsomagokká bontja, majd úgy továbbítja azokat az előre beállított címzettek felé. A szolgáltatás igénybevételéhez PTT képes Nokia mobiltelefonra (régi típusok is alkalmasak pl.:Nokia 5140i), el?fizetéses SIM kártyára és PTT előfizetésre van szükség.

A rendszer minden hazai szolgáltató hálózatában működik, de a PTT szolgáltatás igénybevételekor kizárólag egy adott mobil szolgáltató előfizetői között jöhet létre kapcsolat. Mivel nincsenek távolsági korlátok, a rendszer teljes, országos rendszer kiépítésére alkalmas, és mindenhol működik, ahol van térerő. A három különböző mobilszolgáltató rendszerén keresztül beérkező információkat az országos központ fogja továbbítani. A PTT rendszer - mivel IP alapú - olyan helyeken is kíválóan működik, ahol a mobil térerő igen alacsony (olyannyira, hogy ahol a normál mobil hívás már nem érthető, ott a PTT zavartalanul működik).

A PTT rendszerben történő hangkommunikáció teljes egészében rögzítésre kerül egy központi hangrögzítő berendezésen. Úgyszintén a bejelentkezések és kijelentkezések időpontját is tárolja a rendszer, akárhányszor is történjen az. Így nyomon követhető a felhasználók aktivitása, elérhetősége, és a rendszer alkalmas fontos utasítások nyomon követésére.

A PTT rendszeren történő kommunikációnak nincs percdíja, azaz a bérleti/előfizetési időszakon belül korlátlan hangforgalmazást biztosít.

A rendszer használatának egy részletes bemutatója az AT&T oldalán megtekinthető:

http://www.wireless.att.com/learn/swf/push_to_Talk/business.html

A PTT rendszert éves vagy havi előfizetéssel lehet igénybe venni. Az előfizetési díj készülékre vonatkozik, és annyi szükséges belőle, amennyit a csoportban működtetni kívánunk. A rendszer konfigurálása és a résztvevő készülékek összerendezése 1 munkanapot vesz igénybe.